Menu

ABOUT US

all elements

ABOUT BIRDS

Είναι γνώρισμα των πουλιών η ελευθερία και η ευαισθησία.
Γιατί άμεσα συλλαμβάνουν τις αλλαγές των καιρών και των εποχών και με το πέταγμά τους υπερβαίνουν και συνεχίζουν στον ορίζοντα.

Με τις ίδιες ποιότητες στην ομάδα μας, ανοίγουμε παράθυρα ανάπαυλας και διεξόδου. Σχεδιάζουμε τις κατάλληλες συνθήκες για σωματική και πνευματική άσκηση αλλά και ψυχαγωγία.

Με εφόδια τη Yoga και το διαλογισμό ταξιδεύουμε αυθεντικά, επιφέροντας αληθινή ανανέωση και μεταμόρφωση.
Yoga retreat ,wellness Grecece, Messinia, ,Peloponnese, Finikounda, Finikouda summer, nature Yoga. sunrise, road trip Greece
Yoga retreat ,wellness Grecece, Messinia, ,Peloponnese, summer, nature Yoga, Methoni castle, road trip Greece

ABOUT YOGA

Hatha & Raja Yoga

Ένα από τα έξι κλασσικά βεδικά συστήματα της Ινδίας, η Raja Yoga ή αλλιώς Βασιλική Yoga ή Ανώτατος Yoga, με ιδρυτή τον Patanjali (400-200 π.Χ.), αποτελεί έναν από τους τέσσερις κύριους δρόμους της παραδοσιακής Yoga. Συνίσταται από οκτώ μέρη (οκταπλό μονοπάτι) με τελικό σκοπό την απελευθέρωση του εαυτού από τα δεσμά (συμπαντική παραίσθηση) και την ένωσή του με την ως έχει πραγματικότητα.
Τα οκτώ μέρη συνοπτικά:

1. Yama (Αποχές – Περιορισμοί)
2.Niyama (Κανόνες – Θετικές ιδιότητες)
3. Asana (Σωματικές ασκήσεις)
4. Pranayama (Έλεγχος βιοενέργειας)
5. Pratyahara (Αποτράβηγμα των αισθήσεων)
6. Dharana (Διαδικασία συγκέντρωσης)
7. Dhyana (Προσήλωση)
8. Samanti (Υπερσυνειδησιακή κατάσταση)
Yoga practice , wellness Greece,Yoga Athens, Tritsis park, nature Yoga
Yoga retreat ,wellness Grecece, Messinia, ,Peloponnese, Finikounda, Finikouda summer, nature Yoga, road trip Greece
Στα ανωτέρω οκτώ μονοπάτια ενσωματώνονται πρακτικές και θεραπείες, καθιστώντας την Raja Yoga ένα ολιστικό, πολύπτυχο σύστημα αγωγής υγείας, απελευθέρωσης και πνευματικής ανάπτυξης:

• Asanas και ενεργειακή ανατομία
• Asanas με στόχο τον καθαρισμό του ασκούμενου
• Τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης
• Προχωρημένες αναπνευστικές τεχνικές
• Moundras και Bandas
• Τεχνικές καθαρισμού του φυσικού σώματος
• Mantras
• Πρακτικές Ayurveda
• Μαγικά περάσματα

ABOUT EXPERIENCES

Αν και οι εμπειρίες λαμβάνουν χώρα εντός μας,
γεννιούνται στη θέα επιβλητικών βουνών και παγωμένων κορυφών, με το άρωμα της βροχής και των λουλουδιών·
υπό τον ήχο της πνοής και των ζωηρών ποταμών.

Είναι μια ενατένιση στο απέραντο γαλάζιο
και στο φως των νησιών και της θάλασσας της Μεσογείου.

Βαδίζοντας πλάι σε ήσυχες λίμνες την πυκνόφυτη γη.
Ένα ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων και πέρα από αυτές…
Yoga retreat , Trail Lykaio mountain wellness Grecece, , Arcadia, Ancient temple of Zeus, Peloponnese,, nature Yoga, road trip Greece

BIRDS TEAM

Online Yoga, Yoga sessions, private yoga lessons,

Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Yoga instructor, Ιδρυτής του Birds Yoga Experiences

Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αρκαδία και σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών, Ελληνική Φιλολογία στο τμήμα Γλωσσολογίας. Στην εκπαιδευτική αυτή πορεία ήρθε σε επαφή με τη Yoga το 2012 και αυτός ο κόσμος τον συνεπήρε. Μαθήτευσε στη σχολή Yoga & Budo κοντά στον Ανδρέα Προβελέγγιο και τη Χρύσα Μπάμπαλη και στη σχολή Yoga House κοντά στο Χρήστο Χαρικιόπουλο από όπου και απέκτησε δίπλωμα 500h Hatha & Raja Yoga. Ακολούθησαν επιμορφώσεις όπως: η Yoga και οι ορθοπεδικές παθήσεις, η τρίτη ηλικία και η θεραπεία των μεσημβρινών. Έκτοτε και μέχρι σήμερα διδάσκει από καρδιάς και μοιράζεται με ασκούμενους, πολύτιμα εργαλεία της Yoga που μπορούν να ανανεώσουν σε βάθος τον κόσμο μας. Το 2021 ίδρυσε την υπηρεσία Birds Yoga Experiences, μιας ομάδας που μας ταξιδεύει στην Ελληνική γη και τη θάλασσα της Μεσογείου , σε μυθικά μονοπάτια μέσα από τη Yoga & το διαλογισμό.

Αναστασία Ζώταλη

Η Αναστασία Ζώταλη είναι πτυχιούχος διαιτολόγος - διατροφολόγος με άδεια άσκησης επαγγέλματος. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας. Από το 2016 ασχολείται, κατά κύριο λόγο, με την plant based και vegan διατροφή. Έχει παρακολουθήσει πολλές επιμορφώσεις σε θέματα χορτοφαγικών διαιτών, ψυχολογίας της διατροφής και βοτανολογίας. Υπέρμαχος της φυσικής διατροφής και καλλιέργειας, με αδυναμία στις παραδοσιακές συνταγές και στα τρόφιμα του τόπου μας. Αγαπάει τη Yoga, τις εξορμήσεις κοντά σε ποτάμια και τη λαογραφία, ειδικά της Αρκαδίας από όπου είναι και οι ρίζες της. Στο Birds Yoga Experiences θα μας μεταδώσει τις γνώσεις της για μία ολοκληρωμένη, θρεπτική και εναρμονισμένη με το σώμα μας διατροφή, θα μας μαγειρέψει νόστιμα και πολύχρωμα πιάτα ενώ θα μας δείξει τον πλούτο των άγριων βοτάνων στα μονοπάτια που θα ακολουθούμε.

Άγγελος Κυριαζής

Ο Άγγελος Κυριαζής είναι επαγγελματίας ήχου και εικόνας με έμφαση στη φωτογραφία και το video της υπαίθρου. Πεζοπορεί, ανακαλύπτει και απαθανατίζει μοναδικές στιγμές και εκδηλώσεις της φύσης με ιδιαίτερη αγάπη στην άγρια πανίδα και τη σπάνια χλωρίδα της Ελλάδας. Είναι πιστοποιημένος χειριστής drone και με μια ευχέρεια εργαλείων συντροφεύει την παρέα των πουλιών στις αποδράσεις και τα retreat προσφέροντας καλλιτεχνικό υλικό ως ανάμνηση των πιο όμορφων στιγμών μας.

Μαργαρίτα Χριστοδούλου - Φουντά

Η Μαργαρίτα Χριστοδούλου - Φουντά είναι πτυχιούχος Μηχανικός Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος Specializing Master in Lighting Design του Πανεπιστημίου Politecnico di Milano. Με ενδιαφέροντά της την τέχνη και τη σχεδίαση, βρίσκει ενεργό ρόλο στην ομάδα, με την ίδια να επιμελείται το σχεδιασμό, την οργάνωση και την παραγωγή των υπηρεσιών μας. Με πάθος για τα ταξίδια και αγάπη για τη Yoga και την ευεξία, οραματίζεται αυθεντικές εμπειρίες και αποδράσεις!
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram