Menu
SEAFOREST

PHOENIX

Φοίνιξ (από το «φοινός» = πορφυρός, βαθυκόκκινος) είναι ένα μυθολογικό πουλί που ξαναγεννιέται απ' τις στάχτες του

Το retreat

Ο Φοίνιξ, με αναφορές από τον Ηρόδοτο και την Αρχαία Ελλάδα, αποτέλεσε ένα πανίσχυρο σύμβολο για μερικούς από τους πιο σπουδαίους πολιτισμούς του παρελθόντος. Συνδεδεμένο με την ενέργεια του Ήλιου αλλά και το στοιχείο της φωτιάς, κατακαίγεται και αναγεννάται πλήρως σε τρεις μέρες.

Σε αυτή την απόδραση όπως ο Φοίνικας θα αφομοιώσουμε δύναμη και θα αναγεννηθούμε από τις δυσκολίες της εποχής μας. Μια μοναδική ευκαιρία για άσκηση και διαλογισμό, αλλά επίσης για ξεγνοιασιά και χαλάρωση σε ένα σκηνικό θερινό με ήλιο και θάλασσα.

Σε αυτές τις μέρες διακοπών θα έχουμε την ευκαιρία για ξεκούραση και ανανέωση. Η Yoga θα υποστηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας προς αυτή την κατεύθυνση με άσκηση και διαλογισμό, ενώ την ίδια στιγμή θα περιηγηθούμε στα γύρω νησιά, απολαμβάνοντας τα εξωτικά νερά σε συνθήκες χαλάρωσης.
Finikounda,-Finikouda,-Yoga-retreat,-Yoga-Greece,-Messinia,-Pylos,-Methoni,-Koroni,-Sapientza-island,-meditation,-road-trip,-Peloponnese,--Castles,-Ancient-Messinia,-Voidokilia-beach-(7)
Finikounda,-Finikouda,-Yoga-retreat,-Yoga-Greece,-Messinia,-Pylos,-Methoni,-Koroni,-Sapientza-island,-meditation,-road-trip,-Peloponnese,--Castles,-Ancient-Messinia,-Voidokilia-beach-(5)

Ο τόπος

Η Φοινικούντα, ένα μικρό ψαροχώρι σήμερα, έχει μακραίωνη ιστορία που ακολουθεί τα βήματα της Μεσσηνίας στο βάθος των αιώνων, καθώς αποτέλεσε τμήμα του Βασιλείου του Νέστορα της αρχαίας Πύλου. Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές, ιδρύθηκε από τους Φοίνικες που αποίκησαν στα παράλια αυτά της Πελοποννήσου και αποτέλεσε ένα σημαντικό εμπορικό και πολιτισμικό κόμβο. Χτισμένη στη βάση ενός τριγώνου στραμμένου προς το Νότο που σχηματίζει το ακρωτήριο Ακρίτας, αντικρίζει τα πανέμορφα νησιά των Οινουσσών. Το σύμπλεγμα αυτών των νησιών, όπως το ακρωτήριο αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Φοινικούντας, είναι ενταγμένο στο δίκτυο NATURA 2000 με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Οι θάλασσες της περιοχής με την εξωτική ομορφιά τους, έχουν γαλάζια σημαία, ενώ στο σύμπλεγμα των νησιών βρίσκεται και το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, γνωστό και ως Φρέαρ των Οινουσσών.
Finikounda,-Finikouda,-Yoga-retreat,-Yoga-Greece,-Messinia,-Pylos,-Methoni,-Koroni,-Sapientza-island,-meditation,-road-trip,-Peloponnese,--Castles,-Ancient-Messinia,-Voidokilia-beach
Finikounda,-Finikouda,-Yoga-retreat,-Yoga-Greece,-Messinia,-Pylos,-Methoni,-Koroni,-Sapientza-island,-meditation,-road-trip,-Peloponnese,--Castles,-Ancient-Messinia,-Voidokilia-beach-(3)

H διαμονή

Λαμβάνοντας υπόψην τις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, δίνεται η δυνατότητα διαμονής είτε στο κατάλυμα Θρόισμα σε αυτόνομα σπιτάκια, είτε στο Camping Finikes.

Finikounda,-Finikouda,-Yoga-retreat,-Yoga-Greece,-Messinia,-Pylos,-Methoni,-Koroni,-Sapientza-island,-meditation,-road-trip,-Peloponnese,--Castles,-Ancient-Messinia,-Voidokilia-beach-(2)
Finikounda,-Finikouda,-Yoga-retreat,-Yoga-Greece,-Messinia,-Pylos,-Methoni,-Koroni,-Sapientza-island,-meditation,-road-trip,-Peloponnese,--Castles,-Ancient-Messinia,-Voidokilia-beach-(10)

Ενδεικτικό πρόγραμμα

1η μέρα

09.00-11.00: Yoga
11.00-12.00: πρωινό
12.00-18.00: περιήγηση με βαρκάκι στα νησιά των Οινουσσών,
υπαίθριο γεύμα και ολοήμερη χαλάρωση
18.00-20.00: Yoga & Διαλογισμός στην παραλία
Finikounda,-Finikouda,-Yoga-retreat,-Yoga-Greece,-Messinia,-Pylos,-Methoni,-Koroni,-Sapientza-island,-meditation,-road-trip,-Peloponnese,--Castles,-Ancient-Messinia,-Voidokilia-beach-(11)
Finikounda,-Finikouda,-Yoga-retreat,-Yoga-Greece,-Messinia,-Pylos,-Methoni,-Koroni,-Sapientza-island,-meditation,-road-trip,-Peloponnese,--Castles,-Ancient-Messinia,-Voidokilia-beach-(12)
2η μέρα

09.00-11.00: Yoga
11.00-12.00: πρωινό
12.00-18.00: περιήγηση με βαρκάκι στις κρυφές και ερημικές παραλίες της περιοχής, σύντομη πεζοπορία, υπαίθριο γεύμα και ολοήμερη χαλάρωση
18.00-20.00: Yoga & Διαλογισμός στην παραλία
Finikounda,-Finikouda,-Yoga-retreat,-Yoga-Greece,-Messinia,-Pylos,-Methoni,-Koroni,-Sapientza-island,-meditation,-road-trip,-Peloponnese,--Castles,-Ancient-Messinia,-Voidokilia-beach-(9)
Finikounda,-Finikouda,-Yoga-retreat,-Yoga-Greece,-Messinia,-Pylos,-Methoni,-Koroni,-Sapientza-island,-meditation,-road-trip,-Peloponnese,--Castles,-Ancient-Messinia,-Voidokilia-beach-(8)
3η μέρα

09.00-11.00: Yoga
11.00-12.00: πρωινό
12.00-18.00: αναχώρηση και περιήγηση στο Κάστρο της Μεθώνης, το Ρωμανό, τη νήσο Σφακτηρία και τέλος επίσκεψη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς
18.00: ολοκλήρωση διακοπών και επιστροφή

περιλαμβάνονται

- Η διαμονή 3 βράδια/4 μέρες στα σπιτάκια του καταλύματος Θρόισμα ή στο camping Finikes
- Πρωινό και μεσημεριανό vegeterian γεύμα
- Περιηγήσεις με βαρκάκι στα νησιά και στις απόκρυφες παραλίες
- Ξενάγηση στη Μεθώνη, την Πύλο και το Ρωμανό
- 5 συνεδρίες Hatha & Raja Yoga και άσκηση διαλογισμού
- Αναμνηστικό φωτογραφικό υλικό από την εμπειρία μας
- Εξοπλισμός Yoga
- Εξοπλισμός camping κατόπιν αιτήματος

Finikounda,-Finikouda,-Yoga-retreat,-Yoga-Greece,-Messinia,-Pylos,-Methoni,-Koroni,-Sapientza-island,-meditation,-road-trip,-Peloponnese,--Castles,-Ancient-Messinia,-Voidokilia-beach-(4)
Finikounda,-Finikouda,-Yoga-retreat,-Yoga-Greece,-Messinia,-Pylos,-Methoni,-Koroni,-Sapientza-island,-meditation,-road-trip,-Peloponnese,--Castles,-Ancient-Messinia,-Voidokilia-beach-(6)

Χρήσιμος εξοπλισμός

Παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο πλάτης, παγούρι νερού, καπέλο, είδη παραλίας, ομπρέλα, ψάθα.
Για τους Campers πλήρης εξοπλισμός όπως σκηνή, υπνόσακοι, υποστρώματα κ.λ.π.

Επικοινώνησε μαζί μας για την διοργάνωση του retreat

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα ώστε να προγραμματίσουμε το retreat, για εσένα και τους φίλους ή την ομάδα σου,
για τις ημερομηνίες και τη διάρκεια που θέλετε!

    crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram