Menu
MOUNTAINFOREST

ΤΑΫΓΕΤΟΣ

Η ονομασία του προέρχεται από την Ταϋγέτη, μία από τις Ατλαντίδες

Το retreat

Ανοίγοντας φτερά προς την υψηλότερη κορυφή της Πελοποννήσου, στο όρος Ταΰγετος, αυτό το retreat θα είναι ένα πέταγμα προς το φως.
Κατασκηνώνοντας σε ένα τοπίο μυστηριακό και αινιγματικό θα διαλογιστούμε στη δύναμη του φωτός και θα ασκηθούμε στη σειρά του χαιρετισμού, “πάνω απ’ τον ήλιο και κάτω από τ’ αστέρια”.

Με αρώματα από σπάνια είδη τσαγιού και λουλουδιών θα ατενίσουμε τον έναστρο νυχτερινό ουρανό και γευματίσουμε στο ύπαιθρο με αγνά τοπικά προϊόντα της Λακωνίας.

Η αινιγματική διάσταση της πυραμίδας στην κορυφή του βουνού και τα είδωλα σκιάς που σχηματίζει προς το Λακωνικό και το Μεσσηνιακό κόλπο υπόσχονται ένα υπερθέαμα για τις αισθήσεις και ένα δέος που συναρπάζει.
Yoga retreat Greece, mount Taygetos mountain, roadtrip Greece, adventure Greece, Lakonia, trail, camping Greece, Yoga Greece meditation (3)
Yoga retreat Greece, mount Taygetos mountain, roadtrip Greece, adventure Greece, Lakonia, trail, camping Greece, Yoga Greece meditation (5)

Ο τόπος

Ο νομός Λακωνίας συνυφασμένος από την αρχαιότητα με την απλότητα, αποτελεί την έδρα του Ταΰγετου, αλλά και τη μυθική χώρα των Λακεδαιμονίων. Οι τελευταίοι, με γενάρχη τον Λακεδαίμονα (γιο του Δία και της Πλειάδος Ταϋγέτης) ήταν οι κάτοικοι της αρχαίας Σπάρτης.
 
Οι αναφορές για αυτή τη χώρα, τόσο ιστορικά όσο και μυθικά χάνονται στα βάθη του χρόνου. Οι Πυθαγόρειοι κάνουν λόγο για ένα τόπο ενεργειακό και όπως και οι Ορφικοί, για μία Πύλη που μέσω της θεϊκής αρμονίας προσφέρει “αείζωoν φως” στην ανθρωπότητα. Αποτέλεσε πεδίο αστρονομικού και λατρευτικού ενδιαφέροντος με τους αρχαίους να τη θεωρούν ιερή τοποθεσία του ήλιου.

Σήμερα, επισκέπτες από όλο τον κόσμο προσεγγίζουν την ιερά κορυφή απολαμβάνοντας τα μυστικά και τα δώρα που αποκαλύπτονται όταν αφεθούμε ελεύθεροι στην πλούσια φύση και στο φως που άπλετο λούζει κάθε πλευρά του βουνού.
Yoga retreat Greece, mount Taygetos mountain, roadtrip Greece, adventure Greece, Lakonia, trail, camping Greece, Yoga Greece meditation (9)
Yoga retreat Greece, mount Taygetos mountain, roadtrip Greece, adventure Greece, Lakonia, trail, camping Greece, Yoga Greece meditation (10)

H διαμονή

Η κατασκήνωσή μας, θα πραγματοποιηθεί σε ύψος που προσεγγίζει τα 2.000 μέτρα και σε σημείο κατάλληλο για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν. Κατόπιν αιτήματος μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα διαμονής στο ορεινό καταφύγιο για όσους δεν είναι δυνατή η υπαίθρια κατασκήνωση.

Κατά την παραμονή μας στο βουνό θα απολαύσουμε το ρυθμό και τη φιλοξενία της φύσης, τη λάμψη του έναστρου ουρανού υπό τη συντροφιά μουσικής και φωτιάς. Θα ξυπνήσουμε με το πρώτο φως της αυγής και ειδυλλιακά θα ατενίσουμε το ηλιοβασίλεμα.
Yoga retreat Greece, mount Taygetos mountain, roadtrip Greece, adventure Greece, Lakonia, trail, camping Greece, Yoga Greece meditation (4)
Yoga retreat Greece, mount Taygetos mountain, roadtrip Greece, adventure Greece, Lakonia, trail, camping Greece, Yoga Greece meditation (11)

Ενδεικτικό πρόγραμμα

1η μέρα

12.00 - συνάντηση στο δημαρχείο της Σπάρτης
13.00 - αναχώρηση για το καταφύγιο
14.00 – άφιξη στο καταφύγιο και οργάνωση κατασκήνωσης
15.00 – ελεύθερος χρόνος
18.00 – yoga & διαλογισμός
20.30 – βραδινό γεύμα
Yoga retreat Greece, mount Taygetos mountain, roadtrip Greece, adventure Greece, Lakonia, trail, camping Greece, Yoga Greece meditation (13)
Yoga retreat Greece, mount Taygetos mountain, roadtrip Greece, adventure Greece, Lakonia, trail, camping Greece, Yoga Greece meditation (12)
2η μέρα

03.00 – ξύπνημα και ανάβαση στην κορυφή για το φαινόμενο της πυραμίδας
07.00 – yoga & χαιρετισμοί στον ήλιο
08.30 – πρωινό στην κορυφή
10.00 – επιστροφή στη βάση και ελεύθερος χρόνος
13.00 – μεσημεριανό γεύμα και ελεύθερος χρόνος
18.00 – yoga & διαλογισμός
20.30 – βραδινό γεύμα
Yoga retreat Greece, mount Taygetos mountain, roadtrip Greece, adventure Greece, Lakonia, trail, camping Greece, Yoga Greece meditation (7)
Yoga retreat Greece, mount Taygetos mountain, roadtrip Greece, adventure Greece, Lakonia, trail, camping Greece, Yoga Greece meditation (8)
3η μέρα

08.00 – yoga στο δάσος
10.00 – πρωινό
11.00 - οργάνωση και αναχώρηση
13.00 – άφιξη στην Καρδαμύλη, πικνίκ και ελεύθερος χρόνος στη θάλασσα
18.00 – ολοκλήρωση εκδρομής και επιστροφή

περιλαμβάνονται

- 3 μέρες /2 διανυκτερεύσεις στο όρος Ταΰγετος
-Οι πεζοπορίες και η ανάβαση προς την κορυφή
-Όλα τα γεύματα (χορτοφαγικά)
-4 μαθήματα Raja & Hatha Yoga
-Συνεδρίες διαλογισμού στην κορυφή και στο δάσος
-Φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή μας
-Εξοπλισμός κατασκήνωσης, κατόπιν αιτήματος, για όσους δε διαθέτουν
Yoga retreat Greece, mount Taygetos mountain, roadtrip Greece, adventure Greece, Lakonia, trail, camping Greece, Yoga Greece meditation (2)
Yoga retreat Greece, mount Taygetos mountain, roadtrip Greece, adventure Greece, Lakonia, trail, camping Greece, Yoga Greece meditation

Χρήσιμος εξοπλισμός

Σκηνή, υπόστρωμα, υπνόσακος, φακός, προσωπικά είδη
(γυαλιά ηλίου, αντηλιακή κρέμα, παγούρι νερού, καπέλο,
σακίδιο πλάτης, παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία, ζεστά
ρούχα για το βράδυ, μπουφάν αντιανεμικό – αδιάβροχο
κ.λ.π.), yoga mat

Επικοινώνησε μαζί μας για την διοργάνωση του retreat

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα ώστε να προγραμματίσουμε το retreat, για εσένα και τους φίλους ή την ομάδα σου,
για τις ημερομηνίες και τη διάρκεια που θέλετε!

    crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram